Jeg hadde småløpt inn i svømmehallen og sto ved kassa, seks minutter før de avsluttet billettsalget, 36 minutter før de stengte bassenget.

«Jeg rekker vel akkurat å svømme tusen meter», smilte jeg. Litt andpusten, kanskje, men full av optimisme. Badevakten klarte ikke å skjule skepsisen. Han så på klokka si og deretter på meg en gang til. Jeg har ikke så åpenlyst fått vurdert svømmedyktigheten min siden jeg ble sendt på svømmekurs som seksåring. Den gangen rakk vannet meg akkurat til munnen – da jeg sto på tå på grunna. Åpnet jeg kjeften, var det synonymt med å drukne.

LES OGSÅ: Urin mot forkjølelse

Nå, derimot, atskillige år og utallige svømmeturer i Mjøsa seinere, anser jeg meg sjøl som en over middels dyktig svømmer til amatør å være. God flyteevne både på rygg og bryst, strømlinjeformede armbevegelser. Det er mulig jeg hadde hakket bedre rytme og teknikk da jeg i studietida bodde i pysjamasavstand til Sentralbadet i Bergen, men jeg mener fortsatt jeg har kraft i frasparket, sjøl om det er lenge siden svømming sto på noe regelmessig treningsprogram.

Dette var det åpenbart helt umulig for badevakten å forestille seg, der jeg sto med anorakk, lue og ludvik-sekk på ryggen. Men han slapp meg inn med et skeivt smil.

LES OGSÅ: Kampen mot labyrinten

Og fordelen med dårlige odds, er selvfølgelig at mistro avler motivasjon. For gjett om jeg skulle vise han! Ingen tid til oppvarming eller gradvis økning av tempo. Jeg kastet meg uti det og satte opp en frekvens som etter fire lengder føltes overmodig for både lunger og armer, men som tok meg til tusen meter i god tid før bassenget stengte. Å, de små hverdagsseire!

Men tvileren i kassa hadde selvfølgelig gått av vakt.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.