Jøss! Plutselig skulle jeg visst møte selveste helseministeren på Biri. I anledning den store dagen kunne jeg innvie den nye PC-veska mi. Jeg var som alltid kledd i flere lag med svarte vinterklær – pluss denne veska, da. «Du ser ut som en blanding av Beredskapstroppen og revisor», kommenterte en kollega, men jeg lot meg ikke stoppe: Her var det ikke tid til å snakke med vanlige arbeidsfolk!

Intervjuet gikk bra. Man blir behandlet med mer respekt når man stiller med egen PC-veske, tenkte jeg. Men så skjedde det som ikke skulle skje: Jeg ringte sjefen for å fortelle at saken var i boks. Muntert og selvsikkert brukte jeg den andre hånda til å svinge PC-veska rundt i små sirkler. KRÆSJ, sa det – og i et øyeblikk stoppet verden opp. Jeg hadde fått inn en fulltreffer rett i ei blomsterpotte, som nå hadde delt seg i tusen biter og spredt seg ut over gulvet – sammen med det som inntil nylig var en grønnplante. Jeg kunne se for meg PST-livvaktene ta seg til øret: «Team Bravo, vi har en 6–17. Ja, riktig – klønete journalist med PC-veske. Ja, han samme som sist.» Jeg strakk armene i været og sukket oppgitt over eget hærverk. Nok en gang hadde jeg fått oppmerksomhet av helt feil årsak.

Etterpå begynte jeg å tenke: Hva om potta hadde truffet ministerens fot? Med hele Sykehuset Innlandet til stede kunne det ha blitt litt av en hanekamp når legene skulle argumentere for at ministeren burde behandles ved nettopp deres sykehus. Overlege Helmer fra Lillehammer hadde skrytt av den beste utsikten, doktor Bondo fra Gjøvik hadde vist fram bilder av strålebunkeren, mens overlege Moesgaard fra Hamar hadde framhevet den mest sentrale plasseringen. Mens partene kjeklet vilt, hadde ministeren for lengst blitt lei, tatt med seg pengekofferten og reist tilbake til Oslo.

En blomsterpotte kunne altså ha veltet hele Mjøssykehuset. Ikke rart prosjektet regnes som en smule skjørt...

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00