Nordmenn er lette å kjenne igjen i utlandet. Som utflytter bosatt i London, anser jeg meg selv som intet annet enn en sannseende spåmann når det kommer til å få øye på Ola og Kari på tur.

London er jo som kjent et kjært reisemål, og har flere ganger tronet toppen av de mest populære storbydestinasjonene for nordmenn. For de av oss som om vinteren kanskje vil skifte ut snø og kulde med regn og vind, eller kunne tenke seg å kjempe iherdig mot folkemassene i Oxford street for å sikre seg billig undertøy på Primark, er jo det fullt forståelig.

Det tok meg omtrent tre dager med fast adresse i verdensmetropolen før jeg så meg selv som en ekte Londoner; en del av gjengen. Dermed kom også den subtile, men obligatoriske evnen til å lokalisere folk på tur, og da spesielt nordmenn.

– Se der ja; der har vi jentegjengen fra Lambertseter på vei til Big Ben for å ta selfies, kan jeg finne meg i å tenke på nær overlegent vis. (Big Ben er for øvrig under oppussing; bør tas med i beregningen når ferieturen bestilles at bildemulighetene for øyeblikket er svært dårlige). Greit nok, jeg er kanskje ikke SÅ presis i min analyse, men jeg regner med at som med alle andre superkrefter vil denne også utvikle seg etter hvert.

Hva er det som gjør nordmenn til så enkle skyteskiver for min (ynkelige) sjette sans? Er det snusboksen som buler i lommene i trange skinny jeans? Kombinasjonen av Converse-sko og blondt hår, med handleposer fra ørten klesbutikker og iPhone i hånda?

Hva enn det er, så slår det meg at med mine blå øyne, lange blonde hår og bleke hud så er det kanskje ikke så veldig vanskelig å anslå at også jeg er norsk i utlandet.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.