Nordmenn er lette å kjenne igjen i utlandet. Som utflytter bosatt i London, anser jeg meg selv som intet annet enn en sannseende spåmann når det kommer til å få øye på Ola og Kari på tur.

London er jo som kjent et kjært reisemål, og har flere ganger tronet toppen av de mest populære storbydestinasjonene for nordmenn. For de av oss som om vinteren kanskje vil skifte ut snø og kulde med regn og vind, eller kunne tenke seg å kjempe iherdig mot folkemassene i Oxford street for å sikre seg billig undertøy på Primark, er jo det fullt forståelig.

Det tok meg omtrent tre dager med fast adresse i verdensmetropolen før jeg så meg selv som en ekte Londoner; en del av gjengen. Dermed kom også den subtile, men obligatoriske evnen til å lokalisere folk på tur, og da spesielt nordmenn.

– Se der ja; der har vi jentegjengen fra Lambertseter på vei til Big Ben for å ta selfies, kan jeg finne meg i å tenke på nær overlegent vis. (Big Ben er for øvrig under oppussing; bør tas med i beregningen når ferieturen bestilles at bildemulighetene for øyeblikket er svært dårlige). Greit nok, jeg er kanskje ikke SÅ presis i min analyse, men jeg regner med at som med alle andre superkrefter vil denne også utvikle seg etter hvert.

Hva er det som gjør nordmenn til så enkle skyteskiver for min (ynkelige) sjette sans? Er det snusboksen som buler i lommene i trange skinny jeans? Kombinasjonen av Converse-sko og blondt hår, med handleposer fra ørten klesbutikker og iPhone i hånda?

Hva enn det er, så slår det meg at med mine blå øyne, lange blonde hår og bleke hud så er det kanskje ikke så veldig vanskelig å anslå at også jeg er norsk i utlandet.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00