Det er den tida på året, hvor Facebook flommer over av solrike, livsnytende og eksotiske innlegg av typen; «Setter kursen for Korsika nå», «Tre uker på Cuba blir herlig» osv. Det er dere vel unt altså. Jeg unner alle ferie.

Men er det ingen som tenker på oss? La oss kalle oss for «pulje 2», sen ferie eller hva med oss som holder hjula i gang?

Som hver kveld setter mobilen trofast på 7, tusler av gårde til en tommere og tommere bybuss, skrur på PC-en og skuer utover en stille bygate, og pønsker ut noe å fylle en sommeravis med mens de lokale nyhetskildene er knusktørre.

La gå at Hamar har mye å by på om sommeren.

Kveldene kan brukes til sykkelturer i lummert og ustabilt sommervær (typisk) eller plenklipping (må gjøres det også).

Mens vi teller ned, og ned. Og stadig blir oppdatert; «Flott fisketur i godt selskap, myggen holdt seg på god avstand», og «Anbefaler alle yoga og spa, sååå avslappende, det er lov med cava til frokost, smilefjes». Flaks der, altså.

Jeg leste her forleden i avisen at man kunne forledes til å tro at man var blant de mindre vellykkede av å forlese seg på oppdateringer på Facebook. I det hele tatt, det regner ikke på Facebook, det finnes ikke sure svigermødre, trange hytter eller tenåringer, ei heller mygg eller knott. Og så mye som det trimmes! Både tidlig og sent, jeg blir rett ut imponert!

Men det er vel et lys i tunnelen for oss sommerslitere også. Jeg gleder meg til det blir min tur til å oppdatere verden fra et hotelltak med en lekker Sangria. Jeg kommer ikke til å legge noe imellom, for å si det sånn.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00