Vi ligger langflate i sofaen. Pledd og puter rundt oss. Tekopp og kveldsmat på fanget. Med omtrent like sure sokker begge to.

Der dyrker 12-åringen og jeg vår felles guilty pleasure denne vinteren. Vi sluker episode etter episode av realitymatkonkurransen «Masterchef Australia» på tv. – Han der går garantert til utslagsrunden, kommenterer vi entusiastisk etter å ha sett treretteren amatørkokken disker opp med. Poden har åpenbart knekt dramaturgikoden for tv-sjangeren: bygg deltakerne opp, la dem kommentere sin selvsikkerhet – før de så slaktes av dommerne og må forlate konkurransen. Trygt i sofaen kan vi underholdes av deltakernes fantastiske kvaliteter og tabber, heie engasjert på våre favoritter og bygge matlyst – i vid forstand.

Først så vi hele sesongen av «Masterchef Australia professionals», med ekte kokker som knivet om trofé og tittel, mens matlegenden Marco Pierre White kjeftet, smelte, svettet og presset deltakerne til å yte sitt ytterste over grytene. Akkompagnert av et dramatisk musikalsk lydspor av strykere og pauker rives vi med slik at «fingers are for burning» er blitt det nye slagordet i heimen. Du må tørre å ta på maten i steikepanna, hvis du skal bli en ordentlig «chef» og servere en minneverdig «dish» (med australsk aksent).

Er jeg ordentlig heldig, blir 12-åringen såpass inspirert at han ber om å få lage middag. Foreløpig strekker han seg til ostesmørbrød med grillkrydder, samt å på eget initiativ dekke bordet, komme bortom ovnen for å smake på det som putrer når jeg lager middag og ikke minst til å rose både hjemmelagde pizzaer, kyllinggryter, sauser og fiskeretter når jeg svinger sleiva.

Og spør du hva han vil ha til middag, er svaret: – Vi lager pasta og bacon, vi, mamma. Det er vår spesialitet.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.