Vi skulle på turné. En turné for oss er når vi spiller et sted som er litt lenger unna øvingslokalet enn en times kjøring. Greit nok. Vi pakka bilen og dro nedover. Destinasjonen var forutbestemt, og denne gang var det Stavanger som nåla på kartet var satt på.

Litt etter klokka åtte på kvelden en fredag i april satte vi kursen sørover. For anledningen hadde en bil med automatkasse blitt lånt. For en som kjører bil med manuell giring til vanlig var dette å betrakte som luksus, og undertegnede koste seg på veien i nattemørket.

Etter en stund begynte en å kjenne en synkende følelse. Det var lengre til Stavanger enn først antatt. Det som undertegnede så på som en kort og luksuriøs kjøretur begynte mer og mer å ligne på et maratonløp der kappgang var den eneste lovlige framkomsmetoden.

Da 70-sonene begynte å dukke opp var det ingen kjære mor lenger. Jeg hev meg på bremsen og la nåla dødt på 70-merket i speedometeret. Lykken med 70-sone varte derimot ikke lenge, for det var tristere ting i vente. 60, 50, 40. Saktere, og saktere. Hvordan skulle dette gå? Kom vi til å rekke spillejobben som ventet om et drøyt døgn?

Heldigvis løsnet det seg, og turneen fikk igjen opp farten. Uten større problemer kom vi fram til Stavanger og fikk sjekket inn på hotellet som lå så fint rett ved siden av spillestedet.

Rockere som vi er sov vi over frokosten, og da vi våknet var det ikke så mye annet å gjøre enn å komme seg til spillestedet, spille konsert, pakke bil og legge seg. Enda et maraton ventet neste dag.

Det var dagen der vi skulle kjøre hjem igjen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00