Det skulle males et hus. Såntno pusler mennesker med hver eneste dag på denne kloden. Det var bare det at i år var det mitt som skulle males. Og det skal være sagt; det skulle vært gjort i fjor. Da var det for varmt. Eller muligens året før der. Da var det for mye regn. Det har liksom aldri passet. Og det gjorde det ikke i år heller. Men i år måtte kosten fram.

Revolusjon er ikke noe som står oss særlig nært på prærien, men spede, forsiktige tilløp til utvikling og forandring går det an å strekke seg til. Det var slik at styrebeslutningen ble tatt på en generalforsamling uten snitter på terrassen. Huset skulle tas fra hvitt til grått. En ikke for mørk, men samtidig markant og klassisk gråfarge som kunne løfte det hele et hakk fra hvite tider.

Det var slik det gikk til at man brått sto der, i byggevarejungelen, i en malingsavdeling. Med side opp og side ned med fargekart. Min sidekick minnet mest om en prøysensang der hun gikk og bar, om ikke vatten, så i alle fall ved i form av ferdigmalte malingsprøver. Små stykker panel med farge på som liksom skal gjøre en klokere og lede en i sitt valg, lik stjernen på himmelen ledet de tre vise menn.

Grått er så visst ikke grått. Det må finnes langt flere enn bare 50 nyanser av grått. Grått var alt fra nesten hvitt til nesten gult, nesten svart til nesten blått. Og absolutt alt derimellom. Husbondens forvirring steg til historisk høyt nivå, og det sier en del, for han har vært forvirret før. Men valg ble tatt. Og takket være far min og naboens lift er huset blitt grått innimellom regnskurene.

Nå gjenstår å finne terrassebeis som matcher. Det ligger tre brosjyrer på stuebordet med gråtoner i. Og det ryker fra husbondens hode. Grått.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.