Disse varme og trivelige sommerkveldene har nærmest en hypnotiserende effekt. På et tidspunkt når fornuftige mennesker for lengst har gått til sengs, da dras jeg ut mot bilen, vrir om nøkkelen og legger ut på tur. Uten mål, uten mening – bare komplett frihet.

Jeg suser sørover på E6 mens himmelen over meg blir stadig lysere. De små og spredte skyene danner en fantastisk ramme av oransje og blått. Før jeg vet ordet av det er jeg på Gardermoen – som så mange ganger før.

En 747 kommer inn med charter fra Kreta. Den karakteristiske silhuetten bryter den glødende nattehimmelen i øst. De fire motorene brøler idet flyet treffer asfalten og pilotene aktiverer reverse thrust.

På dette tidspunktet er jeg så trøtt at jeg ikke har noe annet valg enn å legge setet helt bak og prøve å få en blund. Søvnen varer i kanskje tre minutter før jeg bråvåkner av en flerrende lyd. Fortumlet og forfjamset spretter jeg opp i setet, bare for å få øye på en mørk skygge som henger rett over bilen.

Uten linser er jeg nesten blind, men jeg ser likevel at det er politihelikopteret. Jeg jekker opp setet og prøver å se så lite terrorist ut som mulig. Lettere sagt enn gjort. Etter noen sekunder flyr politiet videre. Jeg er ingen trussel langs rullebanen, men nå er jeg lys våken.

04:08 bestemmer sola seg for å stå opp. Sovemasken byttes ut med solbriller. Rundt meg er det musestille; jeg føler meg helt alene i verden. Fornuften begynner omsider å våkne; det er på tide å komme seg hjem til Hamar.

I Grønnegata ligger flasker og matrester strødd. Klokken er seks. En mann sjangler hjem i 45 graders vinkel. Øynene er smale streker i møte med den skarpe sola.

Jeg smiler litt – himla glad for at jeg valgte ensomheten.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.