Det var en sen kveld på T-ba­nen; nat­te­ro­en had­de så smått be­gynt å leg­ge seg over ho­ved­sta­den.

En­som og ale­ne sto jeg i det lil­le fol­ke­ha­vet og ven­tet på lin­je to, før jeg brått fikk øye på et pent og ly­sen­de an­sikt noen me­ter til venst­re.

Hjer­tet mitt gjor­de et byks da jeg opp­da­get at den­ne used­van­lig søte da­men sto og så på meg.

Blik­ket mitt falt lyn­raskt ned på mine egne sko. Som van­lig var jeg pes­si­mist:

«Hun kik­ket sik­kert ikke på meg. Kan­skje hun bare er skjel­øyd? Dess­uten har jeg mi­nus tolv og skje­ve horn­hin­ner på beg­ge øy­ne­ne; jeg ser knapt for­skjell på kvinn­folk og kjø­le­skap!»

For å av­kref­te det hele tit­tet jeg rundt i alle ret­nin­ger for å unn­gå mis­tan­ke, før jeg igjen mys­te for­sik­tig mot venst­re. Men tror du sø­ren meg ikke at da­men fort­satt smil­te til meg!

Nå måt­te jeg rød­me for meg selv; det­te be­gyn­te å bli fryk­te­lig spen­nen­de.

Lin­je to rul­let inn på sta­sjo­nen, men jeg ut­sat­te hjem­tu­ren. Kan­skje var det­te star­ten på et even­tyr?

Et­ter hvert ble den vi­su­el­le flør­tin­gen så åpen­lys at jeg vur­der­te å gå bort, smile pent og star­te en sam­ta­le:

«G’af­ten! Viss­te De at Spor­vei­ene også for­val­ter en be­ty­de­lig ei­en­doms­mas­se? Ikke det, nei. La oss dele en Rø­ros-ju­le­brus og snakke litt mer om te­ma­et …»

T-ba­ne­ne kom og gikk, men den pene ­da­men sto fort­satt på per­ron­gen og kik­ket i min ret­ning. Som­mer­fug­le­ne krib­let idet jeg rød­men­de tok noen små skritt mot hen­ne.

I sam­me øye­blikk be­gyn­te hun å be­ve­ge seg lang­somt i ret­ning t-bane­vog­na. Først da så jeg stok­ken i hån­da hen­nes:

«Hva?! Er hun ... BLIND?!»

Bik­kja var en fø­rer­hund.

En T-bane­tur har vel sjel­den føl­tes mer me­lan­kolsk enn den kvel­den ...

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.