Sommeren står for døra. Temperaturen er på veg opp, og vi har lagt bak oss historiens varmeste maidag. Og det er utsikter til palmesus også her på våre nordlige breddegrader. Vi har hørt det fra en interiørekspert. De pleier å ha gode kilder. Ikke noe «fake news» der. Men mer om det senere.

For vi er også lovet lyd. Mye lyd. Og det er Fremskrittspartiet som leverer. Igjen. Mange fikk nok med seg opptaket på NRK med partiets stortingsrepresentant Bård Hoksrud, han som vi husker var på en tur til Tallinn for seks år siden. Nå hadde han lagt ut på mer hjemlige farvann, og var avbildet i spissen for en armada med vannskutere. Noen vet å feire sine politiske seire, for folk flest. De fleste av oss andre må nok nøye seg med å holde for ørene. En VG-test forteller at den billigste, en «folkevannskuter» koster 68.500 kroner. Det er mye å betale for å irritere andre, det.

Hvis vi trenger å irritere andre, kommer vi nok prismessig bedre ut med det som elektronikkbransjen løfter fram som årets favorittdings. Det er gjort vellykket utviklingsarbeid, og ut er man kommet med det aller nyeste i bærbare høyttalere. Så små at de kan bæres med hvor som helst. Og lyden? Den skal være like god som i de store stuemøblene vi utstyrte oss med på 1970-tallet. Dette skal bli bra. Mer lyd til alle.

Og da er vi framme ved palmesuset. Det kommer til å bli sommerens «must» for alle som lytter til trendmakerne. Hagesentrene selger visst allerede godt med palmer beregnet for norske hager og terrasser. – Tenk å kunne slappe av en sommerkveld med noe godt å drikke og høre suset fra palmetrær, heter det i reklamen. Hvis da ikke Fremskrittspartiet eller elektronikkbransjen kommer og stjeler showet.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00