Neida. Jeg har bare sittet oppe og sett på sjakk i seks timer sammenhengende. Etter å ha fulgt to VM-partier er jeg helt hekta. Det er bare én utfordring: Jeg har virkelig ikke peiling. Riktignok var jeg en lovende juniorspiller, med to seire på rad over min eldre bror i 1997, men etter den bragden la jeg også opp for å bevare mitt gode rykte.

Jeg følger VM på VGTV, rett og slett fordi folka i studio er så over-the-top übernerdete. Det er så søtt når de krøllete typene med unike sosiale antenner blir superfornærmet på hverandre på grunn av en eller annen mikroskopisk bagatell. Og, siden jeg ikke har peiling på hva de egentlig snakker om, så tar jeg alt de sier for god fisk. Så da sitter jeg der i sofaen og nikker. «Løper, D5, ja. M-m. Tårnet slår F7. Viktig å bevare momentet.»

VG-gjengen diskuterer hvem av dem som er flinkest til å knyte slips. Spenningen er til å ta og føle på. Mer koffein. Jeg velger å ignorere en stadig sterkere dirring i nyrene. Rundt midnatt blir jeg skikkelig skremt: Har jeg virkelig sittet stille i FEM timer og stirret tomt på skjermen? Ja. Har jeg blitt noe flinkere i sjakk? Absolutt ikke. Har det egentlig skjedd noe? Nei. Nå begynner jeg å bli frustrert. Kan ikke en av dem bare gønne på og slå ut noen brikker, bare for å komme seg videre?

Halv ett får jeg melding fra en venn: «Skjønner DU noe, eller?» – Ha’kke schnøring, svarer jeg. – Men det er sykt spennende, sier de!

Klokken ett MÅ jeg legge meg – uten å få vite resultatet. De siste fem timene føles helt bortkastet. Også taper i tillegg Carlsen mens jeg sover!? Nei, vet du hva, nå gidder jeg ikke mer av denne idiotiske tøyseidretten. I hvert fall fram til neste parti.

Jeg har blitt en komplett sjakkjunkie.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00