Neida. Jeg har bare sittet oppe og sett på sjakk i seks timer sammenhengende. Etter å ha fulgt to VM-partier er jeg helt hekta. Det er bare én utfordring: Jeg har virkelig ikke peiling. Riktignok var jeg en lovende juniorspiller, med to seire på rad over min eldre bror i 1997, men etter den bragden la jeg også opp for å bevare mitt gode rykte.

Jeg følger VM på VGTV, rett og slett fordi folka i studio er så over-the-top übernerdete. Det er så søtt når de krøllete typene med unike sosiale antenner blir superfornærmet på hverandre på grunn av en eller annen mikroskopisk bagatell. Og, siden jeg ikke har peiling på hva de egentlig snakker om, så tar jeg alt de sier for god fisk. Så da sitter jeg der i sofaen og nikker. «Løper, D5, ja. M-m. Tårnet slår F7. Viktig å bevare momentet.»

VG-gjengen diskuterer hvem av dem som er flinkest til å knyte slips. Spenningen er til å ta og føle på. Mer koffein. Jeg velger å ignorere en stadig sterkere dirring i nyrene. Rundt midnatt blir jeg skikkelig skremt: Har jeg virkelig sittet stille i FEM timer og stirret tomt på skjermen? Ja. Har jeg blitt noe flinkere i sjakk? Absolutt ikke. Har det egentlig skjedd noe? Nei. Nå begynner jeg å bli frustrert. Kan ikke en av dem bare gønne på og slå ut noen brikker, bare for å komme seg videre?

Halv ett får jeg melding fra en venn: «Skjønner DU noe, eller?» – Ha’kke schnøring, svarer jeg. – Men det er sykt spennende, sier de!

Klokken ett MÅ jeg legge meg – uten å få vite resultatet. De siste fem timene føles helt bortkastet. Også taper i tillegg Carlsen mens jeg sover!? Nei, vet du hva, nå gidder jeg ikke mer av denne idiotiske tøyseidretten. I hvert fall fram til neste parti.

Jeg har blitt en komplett sjakkjunkie.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.