Koppen følger meg nå overalt, uansett hvor jeg er. Kan jo ikke gå glipp av gratis kaffe!

For meg som lovlydig gutt føles det likevel rart å gå inn, forsyne seg av et produkt og bare gå rett ut igjen – uten å betale. Det føles rett og slett en smule skurkete.

For å understreke tydelig at jeg IKKE er en tjuvradd, bruker jeg følgende taktikk for å unngå mistanke: Jeg går selvsikkert inn døra, og sørger med en gang for å opprette smilende blikkontakt med de ansatte bak disken. «Morn, ja» – etterfulgt av et lite vink med koppen – med logoen godt synlig.

Rakrygget spankulerer jeg rett bort til automaten, og trykker umiddelbart på riktig knapp for å vise at dette, det har jeg gjort tusen ganger før. Jeg gjesper og strekker armene i været mens koppen fylles opp. Jeg er tross alt 100 prosent avslappet.

På veg ut er det viktig å ikke skynde seg. Butikktyver har en tendens til å stresse, og det vekker oppsikt. Jeg velger derfor å rusle så langsomt som mulig, mens jeg lukter på kaffen og gjør et kort stopp ved isdisken.

Igjen oppretter jeg blikkontakt med betjeningen og vinker med koppen før jeg klapper meg humoristisk på magen og signaliserer at sommerkroppen ikke tåler enda en Royal med lakris.

Ved døra gløtter jeg på avisforsidene og gjesper enda en gang.

Summen av mine handlinger er nå så mistenkelig at en ansatt kommer løpende.

«Går det bra? Du ser litt svett ut!»

Den ansatte peker på min solbrente isse og spør om jeg trenger et glass vann.

«Vi har sett deg virre rundt her i hele dag, så vi lurte på om det kunne være solstikk. Det er viktig å få i seg nok vann når man drikker så mye kaffe», smiler den blide gutten.

Det er søren meg ikke lett å være lovlydig her i verden!Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00