Mannen ved siden av tygger høylytt på brød med mye akustikk. Han slafser og han irriterer meg. Klokka er 15.32 en fredag ettermiddag og vi har akkurat – han, jeg og rundt 37.000 andre – kranglet til oss en plass i statsbanenes togsett fra Oslo i retning Hamar.

Sola steiker, jeg har altfor varm jakke og vannflaska jeg kjøpte i en manøver som hadde karakter av ran inne på stasjonen er varm. Det vil si plass og plass. Midtgangen i toget er full den og. Av mennesker som må stå. Det doble togsettet greide ikke svelge unna alle som ville hjem. For alt jeg vet sitter det til og med folk på taket og klamrer seg fast.

Konduktøren har gitt opp borte ved døra. Han er blid, men kommer ikke fram for å få sjekket billettene. Så han henger utenfor dassen i håp om at det vil lette litt når vi har fått kvittet oss med en del passasjerer oppover langs linja.

I lommen har jeg surret sammen hodetelefonene til telefonen min. Jeg vil høre på musikk, men det er vanskelig å få hendene ned på grunn av trengselen. Til slutt får jeg dratt dem opp, og greier det uten å skade så mange av mine medinnsatte.

Mens lukten av svette blander seg med sidemannens varme salamibrødskive dundrer vi gjennom Romeriksporten. Jeg tenker på togreklamen som går før jul med hun som prater stadig mer ubegripelig dialekt jo lengre unna Oslo hun kommer. Jeg tenker på idyll og ro og fred og kos i en togkupe.

Så mister noen kaffekoppen sin på en uheldig stakkar som bare ville hjem. Jeg skotter lengselsfullt bort på de heldige menneskene på E6. Og jeg tenker at tog. Det er et kraftig oversolgt transportmiddel.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.