Ikke kom dragende med myten om at kvinner holder liv i interiørbransjen. Menn har minst like mye av instinktene for å bygge rede.

Tiåringen gjør nå leksene sine på nederste hylle i det nye plassbygde skapet vi har fått satt opp. Der kryper han inn med pute og bok. Så vil tilfeldighetene og hellet ha det til at det faktisk også er stikkontakt inni der, så det er antakelig bare et tidsspørsmål før han installerer lampe, flytter inn for godt og bare bestiller matservering levert på skapdøra. Det er selvfølgelig fullt forståelig. Jeg er bitte litt misunnelig og sympatiserer på alle måter med behovet for å trekke seg tilbake til et trygt, lite rom, ei hule med dempet belysning som er bare for deg.

Samtidig ønsker eldstemann seg minikjøleskap til jul. «Bare fordi det er kult», som han sier. Og får han det, trenger han knapt å komme ut fra rommet sitt, siden mat og snacks vil være i armlengdes avstand. Og skulle han trenge noe mer, er det bare å ringe. Han har i tillegg beskrevet med tegninger hvordan han egentlig ønsker å ha det; med ny seng, høyttalerne i reol rundt, og noen behagelige sittemøbler. Langt framskreden hulebygging.

De fleste av oss er spesialister på dette i oppveksten, enten hulene lages av pledd over kjøkkenbordet, madrasser og stoler, i et tre, av snø eller er et lite telt. Begrepet «mancave» forteller også at behovet for et eget, overkommelig krypinn slett ikke går over med alderen. Min bedre halvdel innreder sin hule med instrumenter, datamaskiner, miksere, lyddempende remedier og husets dyreste sofa.

Og der er de, da, i skapet, på gutterommet og i studioet. Mens jeg ender opp med å ha hele huset for meg sjøl.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.