Ned med 748 fotballplakater fra veggene, ut med den høye senga, bort med barnslige bøker og leker som ikke lenger blir brukt.

Jeg skjønte fort at problemet bare ble skjøvet bortover i soveromsgangen. Der lillebrors rom blir neste holdeplass. Han har liksom plass til alt. Hjerterom og husrom etc. For der havner biler med tre hjul, spinnere og byggesett, kindereggleker og produkter fra kunst- og håndverktimene.

Les alle God dag-ene her!

Men arven er ikke nødvendigvis så enkel å håndtere. Den fysiske plassen på gulvet er en ting, det at man tråkker på figurer og biler hvor enn man setter foten. En annen ting er den mentale øvelsen det er å kvitte seg med eller i alle fall legge bort noe. Det er vanskelig, for «Mamma, du skjønner at jeg tenker at leker lever».

Og hvem kjenner seg ikke igjen i det? At også lodne, små mus fra Ikea og en avskallet Finn McMissile fra Cars har følelser og kan bli såret? De vil selvfølgelig ikke opp på loftet. Ligge kastet sammen i en kasse i det kjølige mørket. Uten noen som leker med dem? Nei, vi har da sett «Toy story». Leker har følelser. De vil være sammen, bli brukt, være til glede, finne på gøye ting – ha en venn i deg!

Så vi har satt ryddingen på pause. Vi må tenke oss om, finne akseptable løsninger for videre liv for både lastebiler og pokemonfigurer. Med hensyn til alles indre liv.

I mellomtiden nyter tenåringen sitt ny-minimalistiske rom uten å tenke på at den ene bilen han lot bli stående på hylla kanskje kjeder vettet av seg.

Les også
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.