For to uker siden satt jeg hjemme og lurte på hva jeg skulle gjøre i ferien. «Kanskje jeg kjører en tur til Danmark?»

Som sagt, så gjort. Et kvarter senere satt jeg i bilen på veg mot utlandet. Målet var å besøke Legoland. Selv i en alder av 31 år kjøper jeg fortsatt en del Lego, så dette skulle vel bli tidenes drømmedag.

Inngangen var omtrent som jeg husket. For 24 år siden sto jeg på nøyaktig samme sted med skrubbsår på knærne og en gul og hvit shorts med små Lego-figurer på. Dessverre hadde de ikke min størrelse denne gangen.

Landskapene fra ulike land var suverene, men var det virkelig så lite …? Det tok ikke lang tid å gå gjennom Europa i miniatyr. Derfra gikk det raskt nedover: Is, sukkerspinn og karuseller er visst ikke min greie. Ikke folk heller, for den saks skyld.

Jeg tuslet gjennom de ulike kulissene, og fant etter hvert den egyptiske delen med sfinx og pyramider, men jeg tror ikke de var ekte. I western-landsbyen var det cowboyer og sheriffer. Han ene sto med mobilen og bestilte hvitevarer på nett. Sånt skjedde ikke i ’94.

«Jeg må ta ÉN berg-og-dal-bane», tenkte jeg offensivt, men i samme øyeblikk brøt en av dem sammen, og alle fikk beskjed om å sitte stille. Hva annet skal man gjøre, når man er fanget under en av disse motbydelige bøylene? Det ble visst ingen karuseller på meg.

Etter to timer tok jeg meg selv i å gjespe. Lego-butikken hadde omsider åpnet, men til min forskrekkelse var prisene enda stivere enn i Norge, så da ble det ingen kranbil. Nedtur.

Hva skal jeg si? Legoland er fantastisk – hvis man er sju år.

På vei ut funderte jeg på hvor alle årene har blitt av. Midt oppi tankene klarte jeg å tryne i en busk og skrubbe opp knærne.

Jeg har kanskje blitt eldre og mer vrien å imponere, men jeg er i hvert fall fortsatt like klossete.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.