Bevæpnet med en kald vørterøl og to kraftige lamper rigget jeg meg til på kjøkkenbordet. Foran meg hadde jeg 340 sider med arbeidstegninger og 2.000 små deler som foreløpig minnet veldig lite om en traktor. Jeg var i gang!

Før jeg visste ordet av det hadde det gått tre timer. Jeg var på side 126 og hadde helt glemt både middag og næring. Vørterølen var blitt lunken, men nå trengte jeg rask energi for å fortsette arbeidet.

Konsentrasjonen sank likevel faretruende etter hvert som timene gikk. Rundt side 250 gjorde jeg den første store feilen. Jeg bannet lavt, bladde tilbake og måtte surmulende starte på nytt med førerhytta.

Ved midnatt så jeg dobbelt og trengte en pause. Da hadde jeg jobbet sammenhengende i fem timer. Jeg spratt opp, men glemte at jeg satt på feil side av bordet, så jeg slo hodet rett opp i den skarpe lysekronen.

Halv to var det omsider nok. Hodet var sårt og blodig etter tre nye sammenstøt, og som resultat hadde jeg teipet fast en tørkerull som en hjelm oppå skallen. Traktoren var ferdig; jeg manglet bare den røde kranen. «To timers enkel jobb i morgen», sa jeg – og tvang meg selv til å slokke lyset.

Idet jeg reiste meg fra bordet oppdaget jeg likevel et par røde deler som så fryktelig morsomme ut å bygge. Plutselig satt jeg godt plantet på stolen igjen. «Skal bare sette sammen disse to bitene ... Bare disse to ...»

Brått var klokken 03.34. Uten å tenke hadde jeg gjort ferdig absolutt alt. Byggetid: 8 timer og 40 minutter. Smilende og siklende satt jeg der og lagde sløve brummelyder mens jeg testet ut de ulike funksjonene.

Det tok to dager å hente seg inn igjen etterpå, men det var søren meg verdt det. Lego er fortsatt den store kongen av leketøy.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.