«Jeg bare kikker», sa jeg til ekspeditøren, mens jeg forsøkte å skjule den stadig tiltakende siklingen. Tre år etter at jeg kjøpte en diger, gul mobilkran med 2.500 deler var lysten til å bygge Lego tilbake for fullt.

Lego er forresten et ganske klossete sjekketriks. Damer vil garantert reagere med lure smil og øyeblunk hvis man spør om de vil være med hjem for å se på «den store mobilkranen». Skuffelsen blir omså større når de innser at det faktisk ER en mobilkran. «Se, her er girkassa. Du kan styre både lengden, høyden og... Hallo? Bjørg? Hvor ble det av deg...?»

Nok om det. Nå sto jeg der og kikket på fly, traktorer, gruvemaskiner og andre elementer i Technic-sortimentet mens jeg telte kronestykker og prøvde å lete etter argumenter for hvorfor jeg IKKE skulle kjøpe noe for pengene jeg fikk til jul. I en hel time sto jeg der og tenkte fram og tilbake før jeg bestemte meg: Jeg måtte sove på det.

Dagen etter var jeg tilbake; like rådvill. Etter enda en time med tafsing på ulike esker kom «the point of no return»: En mann på min alder – rundt 30, men mentalt nærmere null – smøg seg nonchalant forbi, plukket med seg den største Claas-traktoren og jublet høyt. «Yes! Endelig er dagen kommet!»

Jeg kunne søren meg ikke være noe dårligere, så da var vi plutselig to godt voksne gutter som sto i kassa med hver vår grønne skogstraktor under armen. Vi ga hverandre et mandig og bekreftende nikk, før vi hastet hjem i hver vår retning for å bygge. Lenge.

Hvis jeg noen gang får unger, så er det i så fall kun en unnskyldning for å kjøpe uhorvelige mengder Lego. Tidenes beste leketøy.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00