«Jeg bare kikker», sa jeg til ekspeditøren, mens jeg forsøkte å skjule den stadig tiltakende siklingen. Tre år etter at jeg kjøpte en diger, gul mobilkran med 2.500 deler var lysten til å bygge Lego tilbake for fullt.

Lego er forresten et ganske klossete sjekketriks. Damer vil garantert reagere med lure smil og øyeblunk hvis man spør om de vil være med hjem for å se på «den store mobilkranen». Skuffelsen blir omså større når de innser at det faktisk ER en mobilkran. «Se, her er girkassa. Du kan styre både lengden, høyden og... Hallo? Bjørg? Hvor ble det av deg...?»

Nok om det. Nå sto jeg der og kikket på fly, traktorer, gruvemaskiner og andre elementer i Technic-sortimentet mens jeg telte kronestykker og prøvde å lete etter argumenter for hvorfor jeg IKKE skulle kjøpe noe for pengene jeg fikk til jul. I en hel time sto jeg der og tenkte fram og tilbake før jeg bestemte meg: Jeg måtte sove på det.

Dagen etter var jeg tilbake; like rådvill. Etter enda en time med tafsing på ulike esker kom «the point of no return»: En mann på min alder – rundt 30, men mentalt nærmere null – smøg seg nonchalant forbi, plukket med seg den største Claas-traktoren og jublet høyt. «Yes! Endelig er dagen kommet!»

Jeg kunne søren meg ikke være noe dårligere, så da var vi plutselig to godt voksne gutter som sto i kassa med hver vår grønne skogstraktor under armen. Vi ga hverandre et mandig og bekreftende nikk, før vi hastet hjem i hver vår retning for å bygge. Lenge.

Hvis jeg noen gang får unger, så er det i så fall kun en unnskyldning for å kjøpe uhorvelige mengder Lego. Tidenes beste leketøy.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.