seks timer tok det. Seks timer med spade og snøskuffe. Før jeg fant at bålpanna som itte havna innendørs i fjor høst. Jeg var lang i armene som en apekatt på nykoste golv, og superulltrøya satt fast som et frimerke på en konvolutt. Men jeg var lykkelig. Bålpanna skulle danne senter for gromgropa til påsken. Det var der vi skulle sitta med noe godsaker i plastglass etter at vi hadde kjørt snowracer over hoppet og slått på oss smerter på en plass der det er fryktelig mørkt. Det ser i det hele tatt litt småtullete ut når menn i 40-åra med altfor lange bein kjører snowracer. Men det er tullete moro.

Først var det bare toppen som stakk opp over snøhaugen. Men som en arkeolog på egen plen gravde og fingravde jeg meg rundt, til hele bålpanna var framme at i dagslys og oksygen. I det minste var a ganske rein og fin etter å ha stått inne i all snøen i noen måneder. Jeg hadde gravd meg en to meter lang og 80 centimeter bred gang inn på plena der min indre GPS hadde beregnet at panna sto. Jeg traff rimelig bra.

Så fort jeg hadde hele installasjonen ute i det fri, bar det opp på låven etter en vedsekk. Det måtte prøvefyres. Den første grå røyken som stiger opp fra nyfyrt bålpanne er helt magisk. Jeg ble stående og kjenne på at varmen tok seg opp, og visste at sakte, men sikkert ville bålet smelte seg ned til grønn plen under panna. Men det var mye att å grave for at det skulle bli plass til påskegjestene.

Da jeg snudde meg for å gå inn etter kaffekopp, så sparket jeg borti noe greier som stakk ut fra halvannen meter snøfonn. Det var beina på et utemøblement som hadde overvintret nedpakket under isbreen som jeg og snøfreseren hadde kreert over. Det var da jeg skjønte at det fortsatt er langt unna våren.

Les om flere manglende "vårtegn"

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.