Jeg kan fortsatt levende se for meg når vi rigget opp med crossyklene våre med «BMX-puter» på ramma og styret (akkurat som de skulle hjelpe noe som helst om uhellet var ute), men ingen hjelm: Bak hoppet la vi oss på rekke – de av oss som turte det, og så kom en av oss susende og hoppet over tre, fire eller kanskje fem kamerater som lå der forknytt og beskyttet de mest sårbare deler i tilfelle bakhjulet sneide borti.

Slik gjør jeg ikke lenger og kanskje er det bra. Kanskje er det best å la tingene du syntes var så kult da du var barn ligge urørt.

Å ta dem fram igjen i voksen alder kan nemlig i verste fall ødelegge et godt barndomsminne.

Og det var akkurat det som skjedde da jeg en dag bestemte meg for å se om igjen et par episoder av den episke serien He-Man på YouTube.

Den hadde sin storhetstid på midten av 80-tallet og jeg var stor fan av figuren med det passende kallenavnet: «The Most Powerful Man in the Universe».

Jeg sto alltid opp på lørdager til Fun Factory og en ny episode av Prins Adam som på magisk vis ble omvandlet til He-Man når han holdt oppe sitt magiske sverd og proklamerte: «By the Power of Grayskull!».

Jeg hadde alle figurene fra denne fantastiske verdenen: Skeletor. Battle Cat. Tri-Klobs, Man-At-Arms og flere og jeg trodde inntil nylig at serien var fantastisk bra.

Det var den ikke.

Den var faktisk ufattelig, ufattelig dårlig.

Du kan jo se selv - om du tør:

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.