Det knirket i gulvet og det var kaldt i rommet. Lokalet var fylt til sin maksimale kapasitet og vel så det av alt fra gamle støvletter via fordums stereoanlegg til loslitte opplag av Asbjørnsen og Moe. Det var lørdag formiddag og jeg var på loppemarked.

Jeg er helt åpen om at jeg er en samler. En skrotnisse vil noen hevde, selv sverger jeg mer til at jeg er en respektfull bevarer av kulturskatter. Jeg ser American pickers på History channel og danske antikvitetsprogrammer og jeg elsker stæsj. Rett og slett. Særlig det som er gammelt og rart og ikke så lett å få tak i lenger. Det er gull i min forunderlige verden.

Så der sto jeg og bladde i en platebunke. Baccara og Wenche Myhre fikk hvile i fred i bruskassa, men det var da jeg begynte å bla i sjutommerne – altså singelplatene – at pulsen steg. Det var ymse av kvalitet og tilstand der og, som i LP-bunken, men med ett sto jeg med et eksemplar av Vidar Sandbecks «Pengegaloppen» i hånda. En fire sangers EP-utgave, og cover i nydelig tilstand.

«Alle Philips-plater er High Fidelity-plater» sto det trykket bak på coveret, og uten snev av nøling tok jeg med plata i retning av kassa, der Vippsen allerede gikk godt og vaffeljernet var varmt. 50 kroner ville den blide mannen bak kassa ha. Det var et loppemarked til en god sak, og det var tross alt en kulturskatt, så jeg sa som sant var at det nok er en underpris for denne plata.

Dermed gikk 100 kroner sin vei fra min mobiltelefon til markedets kontonummer. Vi var begge fornøyde, jeg tok med meg Sandbecks store hit og tuslet til bilen. Tilbake i huset på prærien skulle jeg lytte til nyervervelsen.

Geipen sank litt da jeg trakk ut et godt slitt eksemplar av Anna-Lena og hennes «Ditt stängda hjärtas port». Sandbeck hadde forsvunnet en gang i tidens løp.

Så nå sitter jeg med et fint cover, og glede over at jeg i det minste støttet en god sak.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.