Det er ikke det at vi mangler plastbokser. Jeg trodde ærlig talt vi hadde det vi trenger av bokser til skinkepålegg, restemat og matpakker. Helt til sommeren var over og skolestart kom, med påfølgende krav fra den oppvoksende slekt: «vi må ha med mer mat til lunsjen».

HER kan du lese den forrige spalten fra Anne.

Formiddagsmat er altså ikke hva det en gang var. Skal gutta bli menn, må det påfyll til, ikke minst når det spilles fotball i hver ledige stund. Alle matbokser er dermed nå latterlig små. Vi er over på et antall brødskiver – akkompagnert av yoghurt, eple, plommer eller gulrøtter – som kan fylle en toliters isboks.

Dertil kommer drikke. Og det er selvfølgelig lite som slår iskald mjølk. Nå var ikke dette ment å være et hyllestskift til Tine, men det er ikke til å legge skjul på at unga går helt i stå om de ikke finner turkise kartonger i kjøleskapet. Turkis, sier du kanskje, spørrende – den er jo blå? Eller er du blant dem som hardnakket hevder kartongen for melk med tilsatt D-vitamin er grønn? Jeg skal la både lærde og ulærde strides om det, og velger kompromisset «turkis». Poenget er uansett hvilke mengder som for tida svelges unna på en ordinær dag hjemme hos oss.

Gi gutta fem knekkebrød med kaviar og gulost til kveldsmat. For ikke å si tre boller med havregryn eller Cheerios. Og jeg skal gi deg papirinnsamling, jeg. Oppvaskbenken fylles av kartonger. Det skylles, stappes og brettes etter alle kunstens regler.

Mormor stiller opp med en ekstra kartong i nøden når behovet for kalsium ikke kan tilfredsstilles av det jeg har handlet inn. Skjeletter skal strekkes, muskler skal bygges. To gutters beinbygning skal vokse forbi meg. Over meg.

Og ut.

LIKTE DU denne spalten? Her kan du lese Annes God dag! om en ferie med bismak.

Les også
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.