Det er ikke det at vi mangler plastbokser. Jeg trodde ærlig talt vi hadde det vi trenger av bokser til skinkepålegg, restemat og matpakker. Helt til sommeren var over og skolestart kom, med påfølgende krav fra den oppvoksende slekt: «vi må ha med mer mat til lunsjen».

HER kan du lese den forrige spalten fra Anne.

Formiddagsmat er altså ikke hva det en gang var. Skal gutta bli menn, må det påfyll til, ikke minst når det spilles fotball i hver ledige stund. Alle matbokser er dermed nå latterlig små. Vi er over på et antall brødskiver – akkompagnert av yoghurt, eple, plommer eller gulrøtter – som kan fylle en toliters isboks.

Dertil kommer drikke. Og det er selvfølgelig lite som slår iskald mjølk. Nå var ikke dette ment å være et hyllestskift til Tine, men det er ikke til å legge skjul på at unga går helt i stå om de ikke finner turkise kartonger i kjøleskapet. Turkis, sier du kanskje, spørrende – den er jo blå? Eller er du blant dem som hardnakket hevder kartongen for melk med tilsatt D-vitamin er grønn? Jeg skal la både lærde og ulærde strides om det, og velger kompromisset «turkis». Poenget er uansett hvilke mengder som for tida svelges unna på en ordinær dag hjemme hos oss.

Gi gutta fem knekkebrød med kaviar og gulost til kveldsmat. For ikke å si tre boller med havregryn eller Cheerios. Og jeg skal gi deg papirinnsamling, jeg. Oppvaskbenken fylles av kartonger. Det skylles, stappes og brettes etter alle kunstens regler.

Mormor stiller opp med en ekstra kartong i nøden når behovet for kalsium ikke kan tilfredsstilles av det jeg har handlet inn. Skjeletter skal strekkes, muskler skal bygges. To gutters beinbygning skal vokse forbi meg. Over meg.

Og ut.

LIKTE DU denne spalten? Her kan du lese Annes God dag! om en ferie med bismak.

Les også
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00