Hva gjør to unntak, når resten av slekta på alle sider består av supre krølltopper og -tupper? To misunner.

Særlig sine nærmeste. Allerede på søndagsskolen bare måtte gutta bak trekke i mellomssøsters korketrekkere, for å se dem ringle seg perfekt opp igjen. Mellombror hadde også riktig hår, sjøl om han påsto han hata det. Det var bare storesøster og lillesøster som hadde rett. Hår som rutsjebaner, krøllfritt som bilslacksene fra Dressmann.

O, skjæbne! Hvorfor var det bare de to, som arva sin ene oldefars beryktede man? Den som var så stri og tjukk at hans utkårne først blånekta da han fridde: «Heller går jeg i fjøset og ligger hos bukkene enn å gifte meg med den busterakken!»

Er det da ikke helt til å forstå, at lillesøster straks gledestrålende ringte storesøster, da hun oppdaga at frisøren drev og fant krøller i manken hennes for noen år siden, og ikke bare lot som på trøst?

Storesøsters respons var iskald: – De forsvinner. Jeg har snakka med frisørdama mi. Krøller man får av medisin forsvinner med det samme.

Jaja, trøst deg sjøl, du er bare misunnelig, tenkte lillesøster, for såvidt hun visste var ikke frisørdama lege, og slett ikke inne i kjempesjeldne diagnoser. Så når storesøster kommer på besøk passer lillesøster på å la håret lufttørke. Da ser hun ut som Monica fra «Friends» i den Honolulu-episoden du vet. Bare verre.

Storesøster bemerker det ikke.

Men så snart hun har gått triver lillemor rettetanga. For skal man først få krøller, burde de ikke kommet som en dårlig hockeysveis, ass.

Hun misunner ingen krøllene lenger. Det er storesøsters jobb.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.