Jeg trodde muligens krisen hadde nådd sitt bunnpunkt da jeg syklet til Gåsbu i snøvær og møtte en forfjamset langrennner tidligere i vår, men det skulle vise seg at det fortsatt var langt ned til kulmineringen.

Siden den gang har jeg kjøpt pulsklokke, vindjakke og tights, og brukt mangfoldige timer på nettet hvor jeg saumfarer forskningsartikler om pulstrening og fysiologi. Sone 1, terskelfart, restitusjon og makspuls har blitt en del av mitt aktive vokabular.

Jeg har skaffet meg en app som fungerer som Facebook, og hvor man får kudos fra andre medlemmer av 40-årskriseklubben når man kan dokumentere en treningsøkt.

Ja, det har gått såpass langt at jeg nå sist helg helt frivillig sprang Hamarløpet på 10 kilometer på årets så langt varmeste dag.

Her føler jeg dog for å tilføye at ordet «sprang» nok ikke er helt dekkende. Jeg beveget meg framover i ti kilometer blir mer riktig.

Uansett var det mitt første løp i mitt liv og trolig første gangen jeg har sprunget så langt uten å slakke helt av på tempoet.

Og det «verste» var kanskje følelsen jeg hadde da jeg kavet meg i mål: At dette faktisk var en gøy ting å gjøre. At jeg gledet meg til neste år. At jeg likte mestringsfølelsen. Og at jeg gledet meg til neste treningsøkt.

Jeg kunne jo strengt tatt støtt på en verre krise ...

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.