Bilen min – Ingolf – er en tøff terrier; vi blir enige om å prøve. Etter få meter havner hjulene nede i sporene. Ingolf er på gråten når isen skraper under bilen. Skal vi snu? Rygge? Umulig. Vi kommer oss utrolig nok fram til rullebanen, og bilen får hvile mens jeg knipser. På den korte tiden rekker Ingolf å synke ned i den råtne snøen, og står nå oppå en tykk madrass av tettpakket is. Hjulene spinner. Vi står bom fast.

Tilgjengelige redskaper er som følger: Sykkelhjelm, juletre i grønn filt – og en jekk. Lovende! Jeg får hevet bilen og jobber meg gradvis rundt for å grave snø. Men så skjer neste katastrofe: Jeg har glemt at motoren går, og plutselig har jeg stukket nesa rett inn i eksosen. I et psykedelisk minutt blir jeg sittende og se på at flyene danser rundt. «Mistenkelig adferd rapporteres til OSLs driftssentral», står det på et skilt. Jeg føler meg skyldig.

Bilen rikker seg ikke. Løsning: Trær. En haug med kvist under hjulene. Men hvordan feller man trær uten redskap? Kroppsvekt! Full av adrenalin klatrer jeg opp i nærmeste furu hvor jeg blir hengende og dingle. Da hører jeg stemmer: To svensker med bikkjer står og stirrer. «Jeg trenger hjelp!» Svenskene svarer nei; de kan ikke kan slippe hundene. Latteren deres forsvinner i det fjerne. Forbanna svensker! Treet knekker og jeg deiser i bakken. Fire furuer er nok til å få løs bilen. Føler meg som Lars Monsen. Med skrubbsår og lungebetennelse.

«Hvorfor ringte du ikke NAF?», spør en venn. «Veihjelp er for pingler», svarer jeg barskt. Sannheten er at jeg nå har fylt bilen med spade, kjetting og numrene til hver eneste bilberger i Norge. Det holder med denne ene førsteplassen i dumskap.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.