Hvor mange treningstights er det nødvendig å ha?

Jeg var ganske nylig innom en sportsbutikk, og der og da ble det brått åpenbart for meg at jeg hadde behov for én til. Den var jo på halv pris! Og dessuten av et kvalitetsmerke. Og i min størrelse. Eller?

Jeg satte kursen mot prøverommet, oppildnet, til tross for at jeg egentlig veit bedre enn å drive med sånne krumspring om vinteren. Du veit, ulltrøye, skjerf, vinterjakke og forede sko som skal av - og på igjen. Knitring i akryl, statisk hår som klistrer seg til ansiktet, svette sokker.

Alt ekstrautstyret gjør sjelden underverker for kroppstemperaturen, og dermed heller ikke for det generelle humøret. Men jeg gjøv løs.

Og lot meg ikke stoppe av at tightsen jeg holdt opp foran speilet så ut som den var for liten til min 12 år gamle sønn. På ett bein, oppover, inn med det andre beinet. Dra den oppover – uten å overstrekke noen sømmer (eller muskler). Vrikke-vrikke. Kompresjonstights der, altså. Ikke noe stoff til overs. Men - yes! Den er på!

Selvtilliten er på veg oppover. Jeg ser ikke så verst ut i denne, kan forestille meg selv drive både cross fit og yoga, og det uten at tightsen blir gjennomsiktig når jeg bøyer meg.

Men føles den ikke egentlig litt slakk i livet? Faktisk litt stor, når den først sitter på? Litt slarkete bak knea? Jeg plukker fram en størrelse mindre og repeterer innbitt hele av- og på-prosessen.

Jeg kjøpte den minste, faktisk. Jeg trengte en ny! Men fikk samtidig en grei påminnelse om at jeg kanskje også må trene (ikke bare handle utstyr), når det å få flekket den trange tightsen av ga meg krampe i både mellomgulvet og leggen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.