Alle vet at Korona smaker best, sa hun. – Står det skrevet noe sted? – Nei. Det trengs ikke. Det er bare sånn det er. Alle vet det. Hun var blitt rød på fingertuppene etter den pedantiske fjerningene av den grønne hamsen. Jordbærene var bløte av skyllevann, og nå tørket de opp i en svart plastkurv med gjennomsiktig tak over. Korona sto det på merkelappen. Som alle visstnok visste var best.

Det var en parasoll mellom henne og den steikende sola. Hun kunne føle på noe så unorsk som behovet for å beskytte seg mot sola. Det føltes nesten eksotisk, men omgivelsene – asfalt, handlevogner og biler grå av støv og med hvite flekker av fuglenes små luftdropp – bidro til å holde det hele i en hverdagslig ramme. Hun hadde sittet her mange timer allerede. Det var godt salg, mennesker på handletur stoppet og tok med seg en kurv eller to. En stresset mor slapp ei skyllebøtte over et av barna sine mens hun febrilsk lette etter mynter. Som hun ikke fant, og i stedet tok mobiltelefonen og sendte penger med et vipps. Et pensjonistpar tok seg god tid. Sto og kikket på kurvene, analytisk, skarpt blikk over rødt og grønt. De skulle bare ha en kurv. Men lot åpenbart til å mene at det var verdt å bruke noen minutter på kvalitetssikring. De var et sånt par som ikke lette febrilsk etter penger. De visste nøyaktig hvor de hadde dem.

– Har du vasket dem?- Ja. – Godt? – Godt nok.

Ikke for mye sukker på. Det gjelder å ikke drukne den friske, rene smaken i for mye søtt kliss. Det skal smake ekte. Noe de begge var enige om at det gjorde.

– Du er enig, sant? Korona? Det smaker godt?- Jo da. De er veldig gode. – Nettopp, sa hun. Det var da tross alt noe alle visste.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00