Normalt er det alt som skal til for at den glir sømløst og stille igjen, lukker seg inntil benken med et lydløst sukk idet skuffefronten tas mykt imot av de små gummiknottene.

Ikke denne gangen. Det kommer i stedet noen skrapende lyder, som om noen stryker tre kulepenner over ei bordflate. Og skuffen lukker seg ikke. Den hakker og stopper. Opp fra sprekken stikker en svart kabelbue og to hvite ledninger. Ned på sida av skuffen henger tre villfarne iphone-øreplugger.

Vi har alle en roteskuff. Ikke sant? Eller? Dere har det dere og?! Den skuffen som er uforbederlig full, som på mystisk vis sluker alt som ikke har noe annet hjem – inntil et visst punkt. Da begynner til slutt å skrike etter å bli ryddet og tømt. Den dytter tilbake og spyr opp igjen alt du gir den, enten det er gummistrikker og kronestykker eller lommelykter og små, løse skruer ingen vet hvor hører til. Hos oss blir kabelknutene dråpen. Ladeledningene tar overhånd og begeret er så fullt at du må stikke handflata og store deler av underarmen inn i sprekken for å holde et ubestemmelig objekt nede sånn at skuffen kan åpne seg.

Det hjelper ikke hvor mange ganger Mannen har viklet hver enkelt ledning sammen i små, pene bunter og puttet dem systematisk ned i skuffen. Dagen etter har de igjen tatt form av et fuglereir. En kaotisk floke av tråder tilsynelatende uten ender og begynnelser. Det hjelper sikkert ikke for smidigheten i åpne-lukke-mekanismen at skuffen under er dedikert til 847 matbokser, Tupperware og annen plastemballasje.

Når tålmodigheten er slutt, løfter jeg derfor hele ledningstugga i én håndvending enkelt opp på kjøkkenbenken.

Nå glir skuffen fint igjen!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.