Å var jeg en sangfugl, skulle jeg plystret av full hals helt til Amerika. Og vel så det. Faktisk ville jeg ha plystret en lang marsj i hele den amerikanske presidentvalgkampen, for maken til klovner i kamp. Eller skal vi si klovn i kamp. Noe lignende har verden aldri sett, og takk flagget for det.

Uberegnelige klovner har en tendens til å dukke opp i høstmørket, drevet av en barnslig trang til å skremme andre og seg sjøl, men lite kan skremme mer enn Snøfte Smith, også kalt Donald Trump, i fri dressur i manesjen. Han er i sannhet noe ganske annet på øret enn å høre en svarttrost synge fra tretoppene en tidlig søndag morgen. For nå kan alle i trostefamilien synge så mye de vil uten å risikere at skarpladde jegere følger dem i kikkertsiktet. De var truet med en plass på «fritt vilt-lista» disse fuglene, men nå kan de slappe av, senke nebbet og synge en trall for oss her nede så mye de orker. De er ikke jaget vilt likevel. I motsetning til klovnene. Forhåpentlig vil trosten synge også etter at amerikanerne har valgt sin neste president. For akkurat i øyeblikket kan det se ut som om Snøfte Smith er på full fart ut av den «politiske» kamparenaen, selv texasianere kan åpenbart få nok av prustende visvas. Nå vender de klovnen ryggen. Det gir oss alle grunn til å synge i kor med trosten: Å var jeg en sangfugl …

Vi ser fram til at Snøfte og hans kamphaner blir jaget ut av klovnemanesjen for godt. Akkurat som ufaglærte i klovnedrakt jages med balltre i Brumunddal. Men kampen om Det hvite hus er ikke over. Ikke ennå. Derfor synger vi i kor: Heller hun enn han!

Forresten: Hva da med Bill? Blir han historiens første «førstedame» i Det hvite hus eller …? Ha en sangfull helg.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.