Det begynner å bli lenge siden jeg gikk på Briskeby. Jeg har vært der noen ganger som barnevakt for min sønn og jeg var på noen kamper da Ståle Solbakken regjerte og de faktisk kunne spille fotball, og den gangen de virkelig spilte mot andre som kunne spille fotball.

Med all respekt så har ikke lag som Grorud, Finnsnes og Follo skapt den store interessen for meg – til tross for at jeg er mer enn gjennomsnittlig opptatt av fotball.

HamKam er jo en gammelt storlag som jeg hadde store forventninger til da jeg forvillet meg over fjellet og bosatte meg her for 12 år siden.

Som barn husker jeg HamKam som et av de alle største. Med profiler som Vegard Skogheim, Petter Belsvik, Jan Åge Fjørtoft, Terje Kojedal og ikke minst Pål Jacobsen – en spiller mange litt eldre enn meg fra hjemtraktene beundrer og de blir nærmest blanke i øynene når jeg forteller at Pål er kollegaen min.

Men nå lover jeg; nå blir det tur til Briskeby.

Jeg må nesten det ettersom opprykket er klart. OBOS-ligaen er jo noe helt annet og selv om det ikke blir sesongkort på meg, lover jeg å igjen gå på kamp.

Jeg lover å ta på meg fotballskjerfet og sykle ned til Briskeby – gjerne i litt god tid for å kjenne på stemningen.

Der vil jeg reise meg når spillerne kommer på banen og juble som en villmann når det blir scoring.

Når bortelaget scorer altså.

Jeg må jo nesten det når Viking kommer på besøk.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00