Jeg blar og ser og regner på det og tar mål. Og ser for meg lekre løsninger, kjøkkenpeis og øy. Og vinskap. Er så mye lekkert i disse brosjyrene.

Men så faller den ene skapdøra av og lander på foten min, og jeg rives ut av dagdrømmeriet om nytt kjøkken og står ansikt til ansiktet med mitt sjølbygde, velbrukte femtitallskjøkken. Der er, tro meg, innbygd vinskap bare en luftspeiling på andre siden av en tilsynelatende endeløs ørken av rotete skuffer og malplasserte knivlister.

Jeg går rundt i kjøkkenbutikken. Stryker hendene over glans og lakkert og rustfritt og polert. Nytt er nytt, og som lønnsmottaker i selve definisjonen av et høykostland har jeg innsett at det for eksempel ikke er en selvfølge at en mann med fast jobb og stabil inntekt skal ha råd til å kjøpe seg en ny bil etter 20 år i yrkeslivet. Det er jo sånn vi vil ha det. Men kjøkken. Nytt kjøkken. Er jeg snart på tur mot. Tror jeg.

Så. Hvitt? Grått? Rustikk stil? Moderne med slanke linjer? Kjøkkenbutikken frister med så mye snasent. Innimellom er jeg så sjarmert at jeg innbiller med at mitt kulinariske talent vil få en ny vår med nytt kjøkken. En helt ny matmessig tilværelse ligger strøken og urørt foran meg.

Men først må jeg brette opp ermene. Det er en haug med arbeid som venter. Komme meg i gang, begynne å bruke penger. Rive den gamle skiten. Bli inspirert. Rette opp og styre på.

Og først og fremst slutte å bla i kataloger.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.