Jeg er også svak for loppemarkeder og bruktbutikker. Resultatet er selvfølgelig at jeg har huset fullt av gammalt ræl. Det var i hvert fall det jeg trodde, helt til jeg tok turen ned på loppemarkedet i Strandgata i går.

Jeg liker å innbille meg selv om at alle mine kjøp er fornuftige. Greit nok, mye av møblene jeg kjøper er i etterkant til stor irritasjon, ettersom jeg sjelden finner et smart sted å sette dem. Men i bunn og grunn er alle mine kjøp basert på faktiske behov.

Kontorrekvisita er toppen! Det gir meg illusjonen av å være produktiv og få saker og ting på stell. Ymse treningsapparater også!

Jeg kjøpte en gang et sånt magebelte fra TV-shop som med små støt skulle gi meg sixpack. Den ga meg kun små støt.

Men dette var en digresjon. Saken er den; alt jeg har kjøpt har jeg hatt et behov for. Og nettopp derfor blir jeg så fascinert over hva andre folk kjøper på loppiser.

Hva skal man med et innramma bilde av en Jack Daniel’s-flaske?

Hva er det som får folk, i 2019, til å kjøpe gipsfigurer av OL-maskotene Kristin og Håkon, kaketrinser og timesglass?

Og hvor mange gjenstander med uglemotiv er det egentlig lovlig å eie?

Greit nok at man gjør miljøet en tjeneste ved å la nipsfigurene få en runde til i vitrineskapet før de ender opp på dynga, men hva er behovet?

Jeg bare spør - jeg dømmer ingen. Sjøl holdt jeg hardt i lommeboka. Greit nok, det frista å kjøpe Vazelina-kassetter. Ikke at jeg eier en kassettspiller. Og egentlig hadde jeg ikke råd til å kjøpe noe heller.

Forrige uke kjøpte jeg meg nemlig en ny laptop. Nå har jeg to. Det blir dobbelt så produktivt!

Ha en gjenbrukbar dag!

LES OGSÅ: Tøff start på uka? Her finner du flere oppmuntrende God Dag-spalter

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.