• SUKKER? Hvor mye sukker er det i havrekjeks med kirsebær, egentlig?

Og som det alltid pleier å gå. En tur innom butikken når det er litt lenge til middag og enda lengre siden lunsj, og løpet er vel egentlig lagt på forhånd.

Utfordringen er at jeg har bestemt meg for å kutte ut alt unødvendig sukker, det er nemlig verken bra eller nødvendig for kroppen. Sjokoladebudsjettet er satt til 0, smågodthylla er et sted jeg ikke besøker, og jeg vet veldig godt hvor den er og kan legge ruta utenom. Ikke engang en liten Fox har tillatelse til å bli med i handlekurven. Men så var det en gråpose med havrekjeks fra en lokal produsent som sto plassert ved brødhylla og på den måten unngikk førstelinja i vårt forsvarsverk.

Havrekjeks med kirsebær. Hallo! Det er vel lov å kose seg litt? Det er da mye bedre enn sjokolade, ikke sant? Og en liten kjeks eller to til kaffen etter middagen kan vel ikke skade. En sånn pose kommer jo til å vare i evigheter! Og så med kirsebær! Det er vel i hvert fall sunt?

Den kortreiste gråposen ble med, og i bilen på veg hjem ropte den til meg fra baksetet for liksom å overdøve den hissige rumlingen fra en tom mage. Og tror du ikke at den lå helt på toppen og bare ved å strekke den høyre armen på skrå bakover, så var den plutselig tilgjengelig. Og det var fortsatt ganske lenge til middag.

Ok, posen var nok ikke så stor som jeg trodde. Men kjeksene var gode og innholdet minket veldig fort. Jeg tenkte at jeg nok burde sjekke sukkerinnholdet når jeg kom hjem. Hvis jeg fortsatt mener at jeg egentlig har bruk for å vite det ...

Er det noen av dere som vet hvor mye sukker det er i en pose havrekjeks som varer akkurat fra Obs og hjem?

Ikke jeg heller ...

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.