de kom vinglende mot meg på hver sin sykkel. Hun hadde rosa hjelm, han hadde blå. Gutten virket litt ustø, så jeg vek til høyre for at de skulle kunne passere.

De snakket sammen. Eller. Det vil si. Hun snakket. Det var monolog for sjuåringer på tur til skolen. Jeg tenkte at kanskje var de to naboer, født samme år og vokst opp med et gjerde og et epletre imellom. Kanskje var de sånne som finner hverandre tidlig i livet og aldri slipper taket. Jeg vet om noen sånne. Jeg har aldri skjønt hvordan de får det til, men det er noen som gjør det.

Det var ikke så lett å høre hva de snakket om. Jeg var trøtt og det gikk ei sirene i bakgrunnen. Noe som normalt ville og burde og skulle vekket nysgjerrigheten min. Men jeg ble gående med ørene på stilker og forsøkte å fange opp dialogen mellom de to syklistene med sekk på ryggen.

Så møttes vi. Jeg kom opp en bakke. De var på tur ned. Vinglete, men målrettet. Det var ukas siste skoledag i andre enden av turen deres. Det var ukas siste arbeidsdag i min. Mens de rullet sakte framover, hun oppå fortauet og han i veikanten, farlig nært ved brusteinen, ble det brått mulig å høre jentas ord. Jeg gikk og sjekket nettbanken på mobilen min samtidig, men da jeg nærmet meg syklistene så logget jeg av, puttet trykkedingsen i lommen og hørte etter.

– Jeg elsker deg litt. Men på en rar måte. Sa jenta. Og tråkket. Han så bare rett framover. Slik jeg har sett atskillig mer voksne menn gjøre når slike ord er blitt servert. – OK! sa gutten. Og tråkket han og.

Så nådde jeg Grønnegata og de to kom sikkert fram til skolen og kunne ta fatt på dagens første time, med en fersk kjærlighetserklæring og et blygt OK til takk.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.