Fugla taler i tunger og synger i ånden. Himlene løfter seg stadig høyere. Mjøsa også, men er hedmarking nok til ikke å la seg rive helt med. Nå ligger hun og lytter til løftene i lufta, grasets salmer, løvets lovsang, å, det var godt å strekke ut. Visst ble hun litt høy på seg sjøl, men hvem blir ikke det i mai? Nå lugner hun, og lytter, er det lerka som slår?

I ei tenksom vik innerst i Botsenden, rynker hun panna: Jeg er ikke SÅ god på fugl som jeg er på bånn. Har vi lerker her? Og hvis de slår, hva slår de? Triller? Barnevogner? Badminton? Å, for ei tullførkje en blir når en blir drukken. Det var bare det at hun hørte to forleden lyse maikveld prate om lerker. Snart slår de, sa de, høyt i sky, bare de kommer, sa de drømmende, og gikk hjem for å slå de også, bare at det var plenen. Mjøsa grunner.

Mai er månedenes største forkynner, river oss alle med. Den eneste andre gangen jeg husker at alle gikk amok for pinsa var vinteren -94. Hvor har du dine? Mine er festa på en OL-cap med øreklaffer, langt innerst på kottet. Jeg vil helst ikke snakke om dem. Særlig HA-pinen! For trur du ikke det kom en kar enkomst opp på Brumunddalskontoret og ville kjøpe pinsa våre for 650 kroner? Og vi sa enstemmig nei, trodde skulle få masse mer! Ute raska pins’efeberen over februarisen, det var klondyk på Hedmarken.

Nei, takke meg til den riktige pinsa. Intet hadde blitt uten den. Intet blir uten den. Intet er som den.

God pinse!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.