For etter sommeren hvor resten av familien skampakket Volkswagen K70’n og strøk over Skagerak med ei rusten ferje, ble katta et knepp klokere. Mens øvrige flokkmedlemmer mesket seg med øllebrød og bøff, mistet katta halvparten av pelsen på kennel.

Vel hjemme inntok den horisontalen innerst i kjellerstua, og ble der i to uker. Mens pelsen grodde ut, brukte den tiden til å resonnere. Neste sommer, da den øvrige familien igjen hadde staket ut kursen sørover for bollemælk og rygeost, var katta på vakt. Så fort koffertene kom ut av kjellerboden, hadde pus intet behov for å være innendørs.

Resterende flokkmedlemmer ante at kjetta hadde fått ferten, og tok grep. Katta ble hentet inn, og terrassedøra stengt selv om været tilsa kortbukse. For å gi pus en mindre følelse av Guantánamo, ble et vindu i andre etasje holdt åpent med fire millimeters åpning.

Men da familien kom hjem etter å ha vært av gårde for å kjøpe bademadrass, hadde katta gått opp i lufta. Den gjenoppsto ut av et buskas to dager etter familiens avreise, munter over å ha lurt alle. Resten av somrene fikk den være hjemme med kattepass.

Tre år senere ble huset malt. Langs veggen i 2. etasje, over en strekning på fem meter fra nevnte vindu bort til balkong, var trebordene uvanlig flisete. Katta sa ingenting, men gliste godt av et TV-program med Houdini lørdagskvelden.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.