Det begynte slik at det ofte når damer har vært på en hyggelig tur sammen. «Neste gang så kan vi...? Kanskje vi skulle ha reist til....? Neste vår, da kan vi..., Har dere sett den flotte leiligheten i ...?

Det har vært mange reiseplaner. Vi har vært i Altea og i Albir en gang til (iallfall i hodene våre), i hyggelig lag har vi sneia innom Italia såvidt, men nå i det siste har vi forsøkt å komme oss på julemarkedet på Røros. Vi ringte til de fleste hotellene i Bergstaden, men fikk det samme svaret overalt. Opptatt, opptatt, opptatt for lenge siden (med en litt oppgitt latter), altfor sent ute...Joda, noen overnattingsplasser var fremdeles tilgjengelig, vel og merke hvis en ville bo på snaufjellet eller et stykke inne i Sverige.

Da snudde vi over til nytt kalenderår og begynte ny ringerunde i trua på at vi nå var skikkelig frampå. Men neida: Opptatt, opptatt. opptatt...For noen uker siden var vi der nesten. Et søk på Air.bnb viste en trivelig gammel leilighet, midt i sentrum, plass til åtte personer. Ledig! Vi så for oss knirkende snø, fakler, boder tett i tett, kanefart, julestemning...Så kom svaret: Beklager, den er ikke ledig likevel. Jeg ser for meg mange hyggelige planlegginger for julemarkedet i 2019.

For vel er det morsomt å reise, se og oppleve nye ting. Men planleggingen, over et glass med noe godt i, det kan det komme mye morsomt ut av.

For noen dager siden møtte jeg ei annen venninne - og plutselig var vi i England. – Du husker at vi har snakket om Englands-tur til neste år. Blir det til våren eller til høsten? Vi må møtes, helt klart, brette ut Englands-kartet og legge planer. Hadde det ikke vært fint å...? Ser det ikke koselig ut der? Har dere sett bildene fra den landsbyen der?

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.