Jeg skulle rett inn og rett ut igjen. Et enkelt ærend, to produkter på lista; et Lack-bord til 49 kroner og fire hjul til å skru på under. Tenåringen hadde en plan for julegave til lillebror – en jeg av åpenbare årsaker ikke kan utbrodere her, seks dager før julaften. Som mor tok jeg på meg innkjøp av elementer til gaven og måtte i embedets medfør legge vegen innom Ikea etter jobb.

Jeg fryktet det verste. Erfaring ga meg grunn til å forbanne høye hæler og altfor varm vinterjakke. Søstera mi nærmer seg ikke noe varehus uten fornuftige sko, drikkeflaske for veskebalansen, leppepomade og hårstrikk. Elementære forholdsregler.

Jeg vurderte å starte med ei wienerpølse til fem kroner, men ville spare mest mulig tid, og gikk rett på avdelingen for småmøbler. Spurte meg fram, fikk hjelp, og så var jeg klar til å gå rett i kassa! Ny pers! Men akk, labyrinttrikset virker; jeg gikk på en smell i gardin-, duk- og stoffavdelingen. Selvklipp av metervare ble til én knallrød juleduk og en fin en i lin.

Temperaturen steg inni vinterjakka, men jeg knekker ikke så lett under press.

Greit, jeg gikk meg litt fast i området med tepper, mens et par fra Gudbrandsdalen vurderte hver eneste fiber i håndlagde og flatvevde matter før de høylytt og begeistret fant et teppe begge likte. Kjærlighet i førjulstida der, altså. Jeg reiv meg løs og kom helskinnet forbi kjøkkenutstyr og lamper før jeg tok med meg en bukett røde tulipaner.

Jeg slo meg sjøl myndig over fingra da jeg var på nippet til å plukke opp ei serviettpakke og to kubbelys, men lot meg friste til å ta en liten sypress som kan pyntes som et juletre.

Jeg styrte unna julekuler, batterier og lyslenker, nøyde meg med én rull julegavepapir – og så en liiiiiiten sving innom billigkroken. Dermed ble det nye gardiner til jul.

Hva er oddsen for at jeg rekker å henge dem opp?

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.