Pling! En messenger-melding kommer opp på telefonen. «Hei på dere! Jeg har så innmari lyst til å se «Book of mormon» på Det Norske Teatret, skal vi ikke få det til sammen?»

Initiativet fra ei venninne sendes ut på fellesmelding til hele jentegjengen. Og vi er ikke vonde å be. I alle fall ikke når det gjelder å respondere og berømme ideen. For vi vil gjerne! All tidligere erfaring med jenteturer til byen, inkludert teater og middag, viser at det er en suksessoppskrift på vellykket kveld. Mellom oss og en hyggelig kultur/gourmet-opplevelse står nå kun kampen mot kalenderen.

Telefonen forvandles til en munter spilledåse idet pling’ene renner inn og jeg må sette hele greia på lydløs for ikke å forstyrre omgivelsene. Et par venninner sitter på jobb i Oslo, ei på hjemmekontoret, ei er på jobbreise – og de andre må åpenbart (også) ha en del tid på handa til å filosofere over prisene på teaterbilletter i våre dager, sende politiske stikk til regjeringas kulturpolitikk, anbefale valg av seterad i salen, avklare tidspunkt for gruppebestilling og gi kontrabeskjeder fra dem (svikerne) som allerede har booket billett sammen med mannen sin.

34 meldinger seinere – inkludert emojier med hjerte-øyne eller ansikter som fossgriner (alt etter som man melder seg på eller av) – er teateravtalen i boks. Ni kalendere er blitt konsultert. Det er blitt hoppet bukk over fotballtreninger, korøvelser, syklubber, FAU-møter, spinningtimer, quizkvelder, jobbforpliktelser og middagsavtaler hos svigermor. Deretter har Vipps gjort jobben sin. Og både Messenger og kalenderpikene puster lettet ut. De kan se fram til teater i april 2018.

Og vi som etter alt dette fortsatt ikke kan være med den datoen, vi må se oss om etter andre venner.

Anne Ekornholmen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.