Det er bare meg her. Vi gynger bortover en ihjelsaltet vinterveg, svensken og jeg. Vinteridyllen rundt meg er nedsaltet som spekekjøtt og lager slapseføre rundt dekk som famler etter biter av snø men som gnager mot kunstig bar asfalt.

Det er som sagt bare meg her, og det er en sånn romjulsmårra som er så sløv at en kan falle i den tro at verden er litt avstengt. Og det hadde det egentlig vært godt om den var, og. Kanskje det skulle stått noen ved utkjøringa av byen og samlet inn alle folks smarttelefoner og nettbrett lille julaften, slik at vi kunne fått skjermfred og julestille. Og ikke bare glade jul så lenge batteriet ikke er tomt.

Det er fortsatt bare meg her når jeg ruller over bygrensa som en lovløs på rømmen fra riskrem og dau gran med LED-belysning. En ambulanse ruller sakte ut, uten bruk av saftblander. En grustraktor gir piggfrittfolket fotfeste i et lyskryss. Ellers er det bare meg her. Og det er på en måte litt deilig. Jeg gikk i den fella at jeg forsøkte å bytte julegave med en kompis på en parkeringsplass ved et shoppingtempel lille julaften. Det var grenseløst urutinert. Vi var nær ved å bli drept tre ganger av besteforeldre som fortsatt hadde 50.000 igjen å handle gaver til barnebarna for.

Jeg parkerer på min vante plass. Det er bare meg der og. Svensken slokker dieselvarmeren og jeg låser av med et klikk. Så tasser jeg romjulssakte mot tredje juledags stykke romjulsarbeid. Og tenker litt på den sangen, den om å lure seg inn i gangen og feste maska før en knakker på. Alle bikkjer er helt åpenbart inne denne mårran, og det kan virke som om alle biler står.

Jeg ser ingen bestemor i kjøkkenglasset. Så det er nok bare meg her.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.