Det går fram av en meningsmåling sist uke. Vi er lei av de tradisjonelle kjøpepresangene som varehandelen har mast om de siste ukene. Meningsmålerne har lagt fram en rekke alternativer til hva de spurte kunne ønske seg, og aller øverst ligger hjemmelaget konfekt. På plassene bak ligger tacokrydder, eggelikør og sitronsmør.

Menn skiller seg som vanlig litt ut. Framfor peppermyntekuler dekket med mørk sjokolade, ønsker et flertall av menn seg noe med ledning. For å gjøre det helt klart: Vi ønsker oss noe med ledning. Menn tar det også foreløpig litt roligere med julestria. Det finnes en juleindeks som på ett eller annet vis måler julestemningen fra dag til dag. Julestemningen hos kvinner ligger skyhøyt foran menn bare fire dager før julaften. Men skal vi tro meningsmålerne, vil den få en bratt kurve oppover i slutten av uka. Vi menn vet jo når tida er inne.

Det er for øvrig en viss bekymring knyttet til julestemningen. Den har hatt en klart fallende tendens de siste dagene. Verst er det i Trøndelag og i Nord-Norge. Vi på Østlandet henger fortsatt godt med. For noen dager siden var julestemningen oppe i 57 prosent. Nå er den nede i 53.

Internettet nådde toppen i bruk av søkeordet julekonsert 2. desember. Dagen etter begynte julemarked å synke. Julebord holdt ut helt til 9. desember, mens julekort og julemat holdt ut to dager lenger. Av kaker er pepperkaker den suverene vinneren, fulgt av krumkaker. På bunnen: Sirupsnipper.

Og så er det avslørt at 60 prosent av oss ikke vet hvilket krydder som skal brukes i lussekatter. Et flertall av oss tror det er gurkemeie. Riktig svar er safran. En annen avsløring: Hele fire av ti har ennå ikke kjøpt seg julegenser.

En nyhetsmelding siste uken fortalte at vi kommer til å julehandle for 17 milliarder kroner i år. Da er det nok mange som ikke får ønsket om hjemmelagde julepresanger oppfylt i år. Men vi mennene kan kanskje håpe på noe med ledning.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.