Ikke så unaturlig da at vi også her vier dette fenomenet litt oppmerksomhet. Med enkle ord. Det er ikke så rart at grisen ble en smule skeptisk da han så slakteren komme til gards. Han visste godt at det nærmet seg jul og han visste godt hva det kunne innebære. Han hadde sett både purka og søstera og tanta og bestemora bli hentet ut av fjøset og siden har ingen hørt fra dem, derfor ble han ganske skeptisk ved synet av slakteren.

Hva han innerst inne tenkte da han sto der med snuta i matskåla og gaflet i seg potetskrell og annet snadder, det er vanskelig å gjette, men kanskje noe sånt som: – Ok, jeg skal nok sørge for at det blir ei god jul i år også …

Heller ikke han har kunnet unngå å få med seg hovedlinjene i ukeblader og tabloider den siste måneden: Uten stans er vi blitt teppebombet med råd og tips om medisterkaker, julepølser, syltelabber og alskens og ikke minst: «Slik får du sprø svor på ribba!» Ganske grisete greier.

Side opp og side ned med gode og sikkert velmente råd om stell av julematen før du inntar den – og den som ikke får den perfekte ribba og de herligste medisterkakene, de beste julepølsene og pinnekjøtt og julekaker på julaften i år, den må ha gått feil de siste månedene.

– Det er jo til å bli sprø av, tenkte kanskje grisen og gumlet i seg de deiligste retter servert på trau som var det det siste han gjorde før han pent la seg til rette på benken og ønsket slakter’n alt vel.

Ha en svinaktig god jul.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.