Skituren fra hytta på Grunnåsen til Hygga var ikke lang. Det var ikke mange kilometerne. Jeg var aldri noe skifantom, men å gå til Hygga og få en kopp kakao det gikk an.

På Hygga hadde de det vesle ekstra vi trengte for å komme oss gjennom påsken. En mjølkeliter og en 12-pakning med egg. Dom hadde kaffe på kanne og vaffel med brunost. Solo på småflasker og elghode på veggen. Og så hadde de en eksotisk ting som jeg aldri så andre steder. På Hygga var det jukeboks.

Med det samme du rundet hjørnet opp trappa i kafeteriaen på Hygga sto den. En sølvgrå Rock-Ola med hvite og røde knapper. Full med singelplater. Gjennom glassvinduet midt i boksen kunne du se åssen den hvite plastarmen med stiften på sank ned på singelplata hvis du puttet på to kroner. I fire rekker øverst på boksen satt det klistrelapper med navnet på artisten og navnet på låtene på plata. A-sida og B-sida.

Lyden av to kronestykker som raser ned i myntboksen i en jukeboks er lyden av at det er noe bra på gang. Den metalliske, varme lyden av mynt mot mynt. Rumling fra platemekanismen i boksen. Litt skurring fra de tre ytterste kantene på singelplata. Transportetappen før musikken begynner.

Guttefingra mine fant fram til A-11. Jeg hadde samlet opp et lite lager med mynter. Og på Hygga ble pengene omsatt i opplevelser foran boksen med plater i. A-11. Der satt Bruce Springsteens The River. I come from down in the valley.

Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har hørt den sangen etter det, men den har aldri, aldri hørtes så bra ut som i den jukeboksen oppå Ljøsheim.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.