Jaså, nå går det mot jul for deg, òg? sa Herr Glom i det han turet bort til ergometersyklene på treningssenteret og ga fyren som satt der og tråkket et vennlig klaps mellom skulderbladene. Syklisten var i ferd med å nå makspuls, men tok seg likevel tid til å vri på nakken og titte opp.

I det deres blikk møttes, fikk begge et litt fjernt drag over ansiktet. Syklisten fordi han ikke helt kunne dra kjensel på Herr Glom. Herr Glom fordi han plutselig ikke lenger dro noe særlig kjensel på syklisten.

Han trodde det var Kokos-Bjørn som satt der – en datakyndig kar som kom Familien Glom til unnsetning hver gang deres stasjonære PC ble angrepet av trojanske hester, og som ervervet tilnavnet fordi han ved sine jevnlige visitter rensket godteskåla for kokos-twist. Når de nå først møttes, 15 år senere, tenkte smalltalkens ukronede konge det kunne være hyggelig med en jovial passiar. Det var bare et ørlite minus: Det var ikke Kokos-Bjørn. Det var en vilt fremmed kar.

Herr Glom ble rådvill et ørlite sekund, men lot spørsmålet om hvorvidt det nærmet seg jul henge i lufta. Han håpte invitasjonen for den fremmede skulle føye seg inn i rekken av tørre treningssentervitser, som «så du står her og holder veggen oppe?» – et spørsmål folk som tøyer ut nok begynner å bli grundig lei.

«Ja, nå er det snart jul», kunne syklisten bekrefte mellom høylytte innåndinger. Herr Glom kvitterte med et nikk, før han smøg seg tilbake til tredemølla si.

De har ikke sett hverandre siden, syklisten og Herr Glom. Det store spørsmålet er hvem av dem som skal være først ute med å ønske godt nyttår. Jeg holder en knapp på Herr Glom.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.