Jaså, nå går det mot jul for deg, òg? sa Herr Glom i det han turet bort til ergometersyklene på treningssenteret og ga fyren som satt der og tråkket et vennlig klaps mellom skulderbladene. Syklisten var i ferd med å nå makspuls, men tok seg likevel tid til å vri på nakken og titte opp.

I det deres blikk møttes, fikk begge et litt fjernt drag over ansiktet. Syklisten fordi han ikke helt kunne dra kjensel på Herr Glom. Herr Glom fordi han plutselig ikke lenger dro noe særlig kjensel på syklisten.

Han trodde det var Kokos-Bjørn som satt der – en datakyndig kar som kom Familien Glom til unnsetning hver gang deres stasjonære PC ble angrepet av trojanske hester, og som ervervet tilnavnet fordi han ved sine jevnlige visitter rensket godteskåla for kokos-twist. Når de nå først møttes, 15 år senere, tenkte smalltalkens ukronede konge det kunne være hyggelig med en jovial passiar. Det var bare et ørlite minus: Det var ikke Kokos-Bjørn. Det var en vilt fremmed kar.

Herr Glom ble rådvill et ørlite sekund, men lot spørsmålet om hvorvidt det nærmet seg jul henge i lufta. Han håpte invitasjonen for den fremmede skulle føye seg inn i rekken av tørre treningssentervitser, som «så du står her og holder veggen oppe?» – et spørsmål folk som tøyer ut nok begynner å bli grundig lei.

«Ja, nå er det snart jul», kunne syklisten bekrefte mellom høylytte innåndinger. Herr Glom kvitterte med et nikk, før han smøg seg tilbake til tredemølla si.

De har ikke sett hverandre siden, syklisten og Herr Glom. Det store spørsmålet er hvem av dem som skal være først ute med å ønske godt nyttår. Jeg holder en knapp på Herr Glom.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00