Jeg er et voksent menneske, det burde være innafor normal rekkevidde å kunne ta lokket av en boks med makrell i tomat.

Dette fikser du, sa jeg til meg sjøl og prøvde på Olympiatopp-vis å framkalle mentale bilder av at det gikk glatt og prikkfritt – men skjønte fort at den erfaringen hadde jeg ikke. Jeg kan ikke huske å ha åpnet en sånn boks uten kjøkkenkatastrofale følger.

Jeg veit det er gammalt nytt. Det er i årevis skrevet spaltemeter med frustrerte kommentarer, ironiske betraktninger og irriterte innlegg om den håpløse makrellboksen. Folk har satt månelandingen i ’69 opp mot de teknologiske mulighetene for å få en påleggsemballasje som ikke tar livsgleden ut av frokosten.

I de tusen hjem spruter likevel tomatblandet fiskeolje daglig ut over alt i sin nærhet, uansett hvor fintfølende man er når lokket skal av.

LES OGSÅ: Jeg har det på tunga ...

Jeg spiser det ikke sjøl. Etter sigende elsket jeg det da jeg var liten, men det har jeg ingen minner av. Fortrengt? Kanskje jeg instinktivt skjønte at den emballasjen må jeg holde meg unna.

Selvfølgelig veit jeg at det er det sunneste som finnes på norske kjøkkenbord. Derfor er jeg positivt innstilt når poden vil ha det i matpakka.

Så klart, sier jeg serviceinnstilt og klarer relativt kontrollert å åpne lokket. Men derfra går det rett åt skogen. For å forlate en halvspist boks i kjøleskapet, med metallokket halvveis rullet opp – det er av åpenbare miljøgrunner ikke aktuelt.

Nei, lokket må helt av. Så få jeg heller ta ringvirkningene; rundvask på kjøkkenet (sprutsonen får en ny betydning), legge både skjorta og beltet rett i vaskemaskinen, og skrubbe hendene med Jif.

Mens unga lærer et par nye banneord.

Les også
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.